MARIA - 14 år og helt normal! (tror jeg da) -
Hasta luego...

uff,  jeg er blitt en dårlig blogger. jeg har tatt meg to små pauser i det siste, men det har ikke funka. derfor har jeg funnet ut at jeg skal slutte for en stund. jeg vet ikke om jeg kommer til å slutte for alltid, men akkurat nå så gjør jeg det hvertfall. så ja, det er vel ikke mer å si...hade så lenge, folkens!

-Mariasliten...

(ok, seriøst. jeg aner ikke hva som er galt med skrifta. jeg kom bare nær en aller annen knapp)
nå har jeg nettopp kommet hjem fra en ganske deilig, men slitsom skoledag. det hele startet egentlig ganske... hva skal jeg si? slitsomt? Jeg skulle ta bussen fra et busstopp som er rett ovenfor gata mi, men når jeg var nesten helt framme så kjørte den altså bare rett forbi. jeg bestemte meg for å ikke komme for sent, så jeg løp rett og slett ned til barneskolen. jeg var helt utkjørt, men jeg rakk faktisk og komme fram 5 min før bussen gikk!
da vi kom fram til byen skulle vi gå til ravnedalen. det var lettere sagt enn gjort. vi klarte og bruke ca. 1 time på og finne fram. vi var i ravnedalen sånn ca en halv time før vi gikk igjen. da vi kom til byen fikk jeg plutselig lyst på is, så jeg måtte innom en butikk å kjøpe det. så gikk jeg å møtte Ina og Elise, og vi gikk litt rundt i byen... merka at jeg begynte og skrive skikkelig dårlig nå.nå må jeg gjøre meg klar til trening. siste trening før sommerferien!

-MariaRavnedalen! :)

om ca. et kvarter sitter jeg på bussen  til byen. 8. klasse holder på med et prosjekt om byen vår (kristiansand) og vi har blitt delt inn i grupper. hver gruppe har fått en ting hver som vi skal finne ut mer om. min gruppe skal ha om Ravnedalen og derfor skal jeg dit i dag. det blir jo en veldig uvant skoledag, siden det er jo ingen lærer tilstede.
faktisk så har jeg nesten aldri vært i Ravnedalen. har bare vært der en gang med klassen på barneskolen og da skulle vi bare innom der siden vi skulle gå tur i baneheia (der de to jentene ble drept i 2000, hvis dere har hørt om det). har liksom aldri hatt tid til å utforske stedet noe serlig, men det skal jeg jo i dag, så det kan jo bli gøy.hva skal du i dag?
har du vært i ravnedalen før?


-MariaOutfit - 16/o6.2o1o


topp - Bondelid (sverige, tror jeg)/ bukse - pieces

huff, jeg liker egentlig ikke og tegne på bilder. det ødelegger liksom alt... men nå var det jo en grunn til at jeg gjorde det også da.

hva syns du?

-Mariastikker på trening

lurer på hvor mange ganger jeg har brukt den overskriften egentlig.
nå har jeg skifta og skal snart dra på trening. skal dra om ca. 10 min eller noe. så før jeg skal gå, så sitter jeg å ser på spania - sveits kampen. det er nesten så jeg ikke orker og se mer på grunn av den irriterende summelyden. haha, i dag tidlig så var det en veps inne på rommet mitt, og siden jeg var ganske trøtt så orka jeg ikke og åpne øynene. på en eller annen måte fikk jeg det for meg at summelyden fra vepsa var summelyden fra VM. jeg skulle faktisk til å be broren min om å skru ned lyden på TVen, men så skjønte jeg at det var en veps.


haha...

når jeg er ferdig med treninga så skal vi ha en slags avsluttning som varer til klokka 8 eller 9 (er ikke helt sikker), så jeg kommer altså ikke hjem før ca halv 9 eller halv 10. men nå må jeg plutselig kjappe meg. hadde visst litt mindre tid en jeg trodde.

er du lei av summelyden på VM - kampene?

-Maria


blablabla...

i dag har vi egentlig også hatt en unormal skoledag, men ikke like unormal som i går siden vi var på skolen. i første time så vi ferdig "kautokeino opprøret". utrolig sterk/ille/trist film. særlig på slutten. trodde nesten jeg skulle begynne å grine. hvis jeg ikke hadde hatt hele klassen rundt meg så hadde jeg sikkert gjort det og.
i de siste timene jobba vi med et Prosjekt om Kristiansand. Vi har blitt delt i grupper og vi har fått et sted hver som vi skal finne ut mer om. min gruppe fikk Ravnedalen, så det er der jeg kommer til å tilbringe skoledagen min i morra. Egentlig hadde jeg lyst til å ha fiskebrygga, men Ravnedalen er jo veldig bra den og.

i dag fikk vi lov til å ta med oss rommene vi har lagd i kunst og håndtverken. sånn så mitt ut:


jeg fikk 4 på det. syns nesten jeg burde fått pluss for den utrolig kule elefanttapeten (a).


min personlige favoritt, komoden/hylla (eller hva jeg skal kalle det). skjønner ikke hvordan jeg klarte og lage den, eller i det hele tatt hvordan jeg kom på ideen til å lage den sånn.


har nettop hvert på joker og kjøpt dette. jeg elsker den tyggisen. den smaker først bringebær eller noe og så bytter den smak til mint. noen som har smakt den? nå skal jeg lage vaffler, men først må jeg på butikken igjen. selvfølgelig klarte jeg og rotehode mitt å glemme sukker.

har du sett Kautokeino opprøret?

-Mariajeg ruler i pannekakesteiking!

gjett hvem som hadde pannekaker til middag i dag... Jeg! og gjett hvem som stekte de... JEG! haha, det er sikkert andre gangen jeg steiker pannekaker. jeg har ikke akkurat så mye erfaring med det, så jeg tenkte det kom til å gå ganske dårlig. til min store overaskelse gjorde det  ikke det! jeg fant ut at jeg er god til det. eller, i hodet mitt er jeg hvertfall god til det...


sånn ser altså en god pannekake ut for meg...


haha, jeg hadde så vondt i føttan etter byvandringa (?) i dag at jeg mått stå på en pute. det hjalp egentlig ikke så mye.

jeg er jo kjent for å være flink til å huske ting, så selvfølgelig huska jeg å ta smør i panna.... eller ikke. jeg glemte det faktisk hver eneste gang utenom den siste. den siste var det nesten umulig å glemme siden broren min sto å sa: "husk smør, husk smør, husk smør...". faktisk så holdt jeg på å glemme det da også, men da jeg skulle til å helle oppi røra (når det ikke var smør i panna) så begynte han å snakke enda høyere, så jeg "huska" det akkurat.

Er du glad i pannekaker?

-Maria


digg skoledag! på en måte...

jeg holder altså ikke ord. jeg skulle jo egentlig ha pause hele uka, men jeg holdt ikke ut mer en en dag... litt tragisk egentlig, haha.

i dag hadde vi en helt unormal skoledag. vi måtte møte på varoddbrua klokka 07.45, altså en halvtime før vi egentlig skulle på skolen. så sykla vi til ternevika i vågsbygd. jeg har egentlig aldri sykla i vågsbygd før, og på en eller annen måte klarte jeg og Elise og miste de andre, og ble veldig usikre på veien. vi måtte spør om veien tre ganger og kom fram etter alle de andre. flaut... når vi var framme skulle vi seile i sånne små seilbåter. det er egentlig ganske deilig å seile, men da liker jeg best sånne store seilbåter som ikke velter så lett. jeg og Raghnild skulle seile sammen, og på begynnelsen gikk det ganske bra, men så ble det plutselig veldig skummelt. vi sleit skikkelig, men tror du læreran brydde seg om det? haha, nei. han ene sto og lo mens ho andre tok bilde av oss... ehm, takk for hjelpa? : P
etterpå fant vi heller ut at vi hadde lyst til å ro. problemet var at vi ikke hadde redningsvest, så først ville de ikke sende oss ut i tillfelle det skjedde noe. det skjer jo sjelden noe med en robåt, men... da fant vi ut at vi kunne ta med oss en livbøye i tillfelle en av oss datt uti, så vi fikk overbevist dem. naturligvis var det ingen av oss som datt uti.

etterpå sykla vi til byen siden vi skulle bli vist litt rundt av en guide. før det hadde vi pause en stund, for å få kjøpt mat og sånn. jeg og Ina hadde på en måte vannkrig med vannet fra fontena på torvet. hehe, følte meg som en skikkelig urokråke når alle de "litt eldre" folkene begynte og stirre på oss. der satt de å nøt roen og freden også kommer vi å begynner å løpe rundt å hyle.har du hatt en unormal skoledag i det siste?
liker du å seile?

-Maria


jeg tar meg en litt lang....

...pause! jeg orker ikke og blogge for tia. så jeg har bestemt meg for å ha pause neste, også skal jeg prøve på nytt etter det og se om jeg har fått blogglysten min tilbake ;)

-Maria


Endelig helg! : D

Endelig helg! nå har jeg nettop kommet hjem fra skolen. det var ikke akkurat den beste skoledagen i mitt liv... VI HADDE COOPERTESTEN I GYMMEN! for dere som ikke vet det så er det sånn at mann skal løpe i 12 minutter. det var sykt tungt. sto bare å peste som en gal da vi var ferdige. en runde rundt fotballbanen var 200 meter og jeg klarte 10 runder og 70 meter. jeg har altså løpt 2,07 km i strekk!vi fikk tilbake første del av mattetentamen i dag. jeg ble ganske fornøyd. fikk 40 av 45,5. de feilene jeg hadde var heldigvis bare slurvefeil (jeg har alltid noen slurvefeil), så jeg kunne egentlig det og... haha, den ene feilen min var skikkelig flau. det var 90 jenter og 110 gutter på en skole også skulle jeg finne ut hvor mange prosent jenter det var. det riktige svaret var 45%, men vet du hva jeg skrev? 80%! jeg tenkte altså ikke på at siden det var ferrest jenter så måtte det jo være under 50%. skjønner ikke helt hvor hjernen min var akkurat da...

Har du løpt coopertesten før?
gjør du ofte slurvefeil på matteprøver?


-Maria


Im having a break...

som dere kansje har sett så har jeg ikke blogga så mye i det siste så jeg bestemte meg for å ta en pause. en kort pause. kommer til å begynne igjen i morgen!


jeg er så SYKT normal...

-Maria


jeg har blitt vurdert!

jeg fant nettopp ut at jeg har blitt vurdert igjen! denne ganga av emmaogsara.blogg.no/.

vurderingen så slik ut:Header; helt grei ,og veldig fin. 
Vi gir den karakter(4,5)'

Design; Bra sammensetning med headeren og det
var veldig fint å ryddig.
vi gir den karakter (5)

Meny; Bra meny, men du skulle hatt lit flere ting å velge.
Terning kast (4)

Innlegg; du blogger ofte, har bilder med, og det er gøy og lese innleggene.
vi gir den terningkast (6)

HELE BLOGGEN; er superfin.
å vi gir den terningkast (5,5)

veldig gøy å bli vurdert. for det første er det gøy å lese hva andre syns om bloggen min, og for det andre får jeg vite hva jeg kansje bør endre litt på.

Har du blitt vurdert før?

-Maria

(det har blitt litt mindre blogging i det siste. rett og slett fordi jeg ikke har hatt noe å blogge om. men nå skal jeg altså skjerpe meg igjen)


Blomster - del 1

jeg har tatt mange bilder i dag, så tenkte jeg jeg skulle dele de inn i temaer. også skal jeg legge ut et tema for hver dag fremover. (06.06.2010)

dagens tema: Blomster - del 1.

hva syns du om bildene?

-MAria


Røyking dreper!

har tatt masse bilder i dag, så tenkte at jeg skulle dele de inn i temaer. også skal legge ut et tema for hver dag fremover.

overskriften sier vel egentlig hva temaet i dag er :personlig syns jeg røyking er noe dritt (ikke at jeg har prøvd det). det har bare negative virkninger. du blir hekta på det, det lukter vondt og du kan bli dødssyk av det! hvorfor begynner egentlig folk å røyke i det hele tatt?

whats your meaning about smoking? gøy med engelsk...

-Maria


I think i`ll go to bed...

da var enda en lang dag over. jeg har ommøblert på rommet/fått en ny kommode. er egentlig ganske fornøyd, men kan ikke vise resultatet fordi... vell, la oss si det er litt rotete.
nå har jeg stappa meg mett på dette :


godis fra europris <3 (det beste er at jeg ikke har spist opp alt enda! mohaha...)


mini kjeks! elsker de... <3


VM- chips! de er sykt gode. de har visst krydra de med et slags krydder fra en matrett i sør-afrika.  også har de jo verdens kuleste navn da... CHAKALAKA!

også har jeg drukket meg utørst på eplejuice.

hele kartongen er min! jeg har begynt å elske eplejuice. det er det eneste jeg har lyst til å drikke for tida. haha, det er litt merkelig egentlig, for jeg har ikke vært så glad i det før...

kommer ikke til å bli så mye blogging i morgen for jeg skal en tur til morfaren min i Grimstad. orker ikke dra med meg PCen dit, men... jeg skal ta med kamera og ta masse bilder! så det blir nok et bildeinnlegg eller noe til kvelden.

nå skal jeg rett og slett bare legge meg til å sove. er så utrolig trøtt.

spist mye godis i dag?

-Mariavarmt!

nå har jeg nettopp klippa gresset i bakhagen. trodde nesten jeg skulle besvime... det er så sykt varmt ute! skal ikke klage på det altså. tro det eller ei, men jeg har faktisk begynt å våkne tidlig. jeg blir vekka av alle som er enda tidligere oppe og setter seg ut i sola. haha, man hører så mye rart gjennom soveromsvinduet. folk som snakker i telefonen, folk som snakker med hverandre, fugler, biler... OSV. det er jo egentlig sånne typiske sommerlyder, derfor elsker jeg å våkne på den måten.

Er det varmt hos dere?


haha, jeg er litt pinglete...

ja, jeg vet jeg sa jeg skulle ha bare videoer... vell nå har jeg ombestemt meg. allerede! grunnen er vel at jeg ikke orker å redigere videoer hele tiden. dessuten er windows moviemaker litt klikkings. så fra nå av blir det vanlig blogging igjen.

nå ligger jeg i hengekøya. tro det eller ei, men det funker å blogge fra en hengekøye. det er faktisk ganske behagelig!
for å være ærlig så er jeg litt redd for at den skal falle ned (selvom jeg vet den ikke gjør det). husker når jeg og Maria  (http://femf.blogg.no/) satt i hengekøya på hytta og så plutselig sleit heile greia og begge to deisa i bakken. haha, det gjorde ikke så vondt heldigvis, men det var veldig flaut...

har hengekøya di slete noen gang?
er det fint vær der du bor?


-Maria
hmmm...

hahah, jeg aner ikke hva det her liksom skal handle om...


-maria


jeg prøver igjen...

jeg vet jeg har prøvd dette engang før, men...


-maria


dagens innkjøp ++

da har nettopp vært på senteret med mamma. det er jo egentlig en skam og være på senteret i dette fine været, men... her er hvertfall dagens innkjøp:


gladiatorsko - eurosko


belte - Vila/Pieces


også var det frokosten min da. boller fra geheb (a)

nå ligger jeg på hverandaen og spiser nudler. her skal jeg ligge helt til jeg må begynne og gjøre meg klar til trening (en halvtime, med andre ord).


ahh, dånt dætt djøst lukk riiili delisjøss?

hva syns su om innkjøpene?
fint vær der du bor?


-Mariasolkrem! <3

ok, jeg sniffer ikke solkrem. jeg åpna lokket på en solkremflaske i stad og lukta på det (for gøy selvfølgelig) og fikk bare lyst til å smøre meg med det. lukta av det gir meg en slags sommerfølelse. det lukter liksom så.... sommerlig? det er jo egentlig ganske bra at det lukter så godt. tror ikke akkurat folk hadde giddet å smøre seg hvis det lukta kloakk for eksempel. tenk hva som hadde skjedd hvis det lukta så vondt at ingen gadd å smøre seg. hele verden hadde vært full av røde mennesker og alle hadde fått hudkreft! så det er bra at det lukter godt altså.

01jpg (400x300)
haha, jeg skulle få broren min til å ta bilde av meg mens jeg lukta på solkremen. selvfølgelig måtte han gjøre noe for å ødelegge bildet. det gjør han jo egentlig alltid, så jeg burde nesten ha skjønt det.

smører du deg med solkrem?

-Mariaim in a tidy mood...

tidy betyr rydde, ikke sant?

jeg er litt i ryddehumør i dag. jeg vet ikke helt hvorfor, kansje den store ryddefeen kom å strødde tryllestøv over meg? hmm... uansett, på grunn av mitt enorme ryddehumør, så har jeg altså rydda i dag. hele nederste etasje! det vil altså si fire rom + ganga & trappa! eller jeg har bare rydda tre av rommene, for det ene er mamma sitt, så det får hun klare selv. er dessuten ikke helt ferdig med ganga eller badet, så det at jeg hadde rydda hele nederste etasje var kansje å ta litt i.
prøvde å skjeile her... det er jo helt umulig!

kameraet mitt er tomt for strøm, og jeg klarte selvfølgelig å glemme laderen hos pappa. jeg som trodde jeg hadde huska å ta med meg alt denne ganga, men neida, jeg var nok litt for opptimistisk (igjen).

flere som er i tidy mood?
klarer du å skjeile?

-maria


yesyesyesyesyes!

Det er streik! eller, de har opptrappa streiken, og endelig er skolene på denne siden av byen tatt ut! jeg håper den varer lenge. eller hvertfall til vi er ferdig med alle prøvene våre. hvis jeg har flaks, så slipper jeg engelsktentamen, engelskframføring om trafalgar square - som jeg ikke har skrevet enda (burde kansje gjøre det i tilfelle streiken slutter før fredag), musikkprøve, bandframføring (jeg synger, så jeg nekter nesten å gjøre det uansett) og masse annet. det beste hadde vel vært om den varte til sommerferien, eller kansje til to dager før sommerferien, for da får man liksom en følelse av at det er sommerferie... (haha, det var det ingen som skjønte noe av).er deres skole tatt ut i streik? hvis ikke er dere jo sannsynligvis på skolen nå...

-Maria

(jeg skal bli bedre til å blogge, det har bare vært veldig mye stress for tia, pga. cup, tentamen... OSV.)
tentamen er herved noe dritt!

i dag har vi hatt mattetentamen. skulle gjerne sagt det gikk bra, men det hadde nok vært litt feil. litt hvertfall. vi hadde to deler. den første gikk bra, men den andre... njaaaaa. til slutt klarte jeg ikke å tenke lenger. et av de siste stykkene gadd jeg ikke gjøre en gang for jeg orka rett og slett ikke å finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. skulle ikke tro det gikk an å bli sliten av å sitte stille på en stol i 5 timer, men det gjør det visst.


nå sitter jeg å ser på "bend it like beckham". vet ikke hvorfor egentlig, fikk bare litt lyst...

flere som har hatt tentamen i dag?
har du sett "bend it like beckham"?

-maria
Les mer i arkivet » September 2010 » August 2010 » Juli 2010
hits